Desert placinta creata dobrogeana

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 25 Mar 2013 | 18112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta
  • 750 g branza de vaci proaspata
  • 150 g branza de oaie
  • 6 oua
  • 400 ml iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta creata dobrogeana:

Intr-un bol se pune branza de vaci proaspata, branza de oaie razuita si 4 oua. Apoi se amesteca bine compozitia.    

Se intinde prima foaie de placinta, se unge cu ulei si apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie. Pe jumatate de foaie se toarna cam cinci linguri din compozitia de branza, se intinde uniform si se acopera cu cealalta jumatate de foaie.

Se strange foaia prin impingerea foii dinspre margini spre centru. De aici si numele de placinta creata. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu cele 2 oua ramase.

Se unge cu ulei tava, se aseaza placinta si se toarna deasupra amestecul de iaurt si oua. Se lasa sa se "intrepatrunda" ingredientele pentru 10-15 minute.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta creata dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu budinca